1. انواع الموادالمستخدمه فى التجهيز
أ- نشارة الخشب
ب-مصاصة قصب
ج- قشالارز
د- قش القمح
ملحوظه::
=====
* يستعمل قش الارز او قش القمحكاحسن مواد خام من ناحية اقلهم تسبب للمشاكل واكثرهم انتاج
2. الاضافات
أ- 5% وزن لزيادة المحتوىالنتروجينى
ب- 5% وزن جبس زراعى لضبط PH
3. البسطرة
هناك طريقتين :
· بالغلى
نملى الماده الخاملمدة ساعتين من بداية الغليان ثم تترك لتبرد 24 ساعه وبعدها هناك فتره صالحهللزراعه 4 ايام
· بالبخار
ينقع المادة الخامفى الماء لمدة 24 ساعه ثم تعرض للبخار لمدة 6 ساعات متواصله
ثالثا: الزراعه :
-----------
* يزرع كل كيلو تقاوى على 24 كيلو مادة خام معقم
* قبل الزراعه لابد من عمل تطهير لمكان الزراعه باستخدام الفنيك وتطهير لايدىالعمال باستخدام السافلون
* تخلط التقاوى على الماده الخامه خلط منظمقبل التعبئه فى وعاء الزراعه
* او يمكن الزراعه على هيئة طبقات بحيث تكون اولطبقه ماده خام واخر طبقة ماده خام
رابعا: وسيلةالزراعه :
------------------
اكياس بلاستيك- صناديق بلاستيك - اسطوانات بلاستيك
خامسا : الحضانه:
--------------
1. حضانهعلى هيئة تغليف وسيلة الزراعه بالبلاستيك تغليف ممكن
2. تستمر الحضانه من 21يوم فى الشتاء الى 14 يوم فى الصيف
سادسا:الخدمه بعد الحضانه:
------------------------
1. يرفع الغطاء البلاستيكتماما
2. يتم الرى المباشر (رزاز) مرتين يوميا
3. يتم رفع الرطوبهالنسبيه عن طريق احواض مياه- او شبكة رى طبابى او تعليق حشيش على الحوائط وبلهبالمياه
4. يتم تهوية المكان مرتين يوميا لمدة 2ساعه كل يوم
5. تبدا خروجالبراعم (راس الدبوس )وخلال 3- 4 ايام يتم قطف الثمار