miss.2oot مشرف شرفى
عدد المساهمات : 7 نقاط : 25 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 10/02/2012
| موضوع: طريقة عمل البامية السبت فبراير 11, 2012 2:34 pm | |
| طريقة عمل الباميةبسم الله الرحمن الرحيم .. ( طريقه عمل الباميه المصرية , باللحمة , الخضراء , بدون لحمة , باللحمة الضاني , المجمدة , باللحمة المفرومة , الويكة , بالفراخ , و بدون لحمـة ) اليوم حبيت اقدم ليكم .. طريقة عمل الباميه , وصفات الباميه كلها . طرق عمل الباميه بجميع انواعها , و مكونات و مقادير طبق الباميه .. و كل ما يخصة بالصور . و لأحسن الشيف .. شيف شربيني و حسن .. و كمان لو طلبتو هيبقى بالفديو ...
و دى مكونات الموضوع ( نبدأ التوبيك واااااححححدة واحدة ..
البامية الخضراء :-الكمية تكفي: شخصينوقت التحضير: 20 دقيقةوقت الطهي: 20 دقيقة المقادير: 1 كيلو بامية خضراء 1/2 كيلو لحم 1 لتر شوربة لحمة ثمرة بصلة مفرومة مقدار ملح وفلفل مقدار عصير طماطم التحضير: تغسل الباميه وتترك لتجف ثم ينزع الجزء العلوى على شكل هرم وكذلك جزء صغير من اسفل الطبخ: يشوح البصل حتى يصفر لونة ثم يضاف اللحم ويقلب جيدا حتى يحمر اللحم -تضاف الطماطم وتترك على النار حتى تتسبك مع اضافة الماء تدرجيا حتى يتم نضج اللحمة -تضاف الباميه على اللحم وتترك على نار مع اضافة الماء تدرجيا حتى تنضج وتتسبك الخطوة الاخيرة: هل اعجبتك الوصفة؟ اذن اضغطي الزر التالي: الموضوع كاملا: لو عايزة تشوفي الموضوع ده بالكامل و بالصور و بمشاركات العضوات اضغطي هنا: طريقة عمل الباميةطريقة عمل الباميه الويكة:- طريقة عمل الباميه الويكة
• المقادير شوية باميه خضراء من الصغيرة دية الكبيرة مبحبهاش شكلها وحش ـ ربع كيلولحم ضانى أو كندوز ـ 2 ملعقة كبيرة سمن ـ 7 بصلات كبار ومبشورين عشانالعياط يبقي للركب ولا بلاش ليجيلكوا حاجة وتقولوا رامي اللي عمانا هي بصلة واحدة مبشورة
ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة كبيرة كزبره ناشفه ناعمه ـ
نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه )
الطريقة
حضرتك تغسيلى الباميه وتقمعيها كدة وتسيبيها شوية تنشف وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة
• تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ثم يضاف اليها اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى
يجف ماؤها ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .
• تضاف الباميه الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .
• يدق الثوم و الكزبرة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى الباميه و تقلب و تترك على نار هادئة مدة
عشر دقائق و تقدم
طريقة عمل الباميه باللحمة :-
1 كيلو بامية 2/1 كيلو طماطم أو ملعقة طعام صلصة طماطم 2/1 كيلو لحم 2/1 كوب زيت زيتون أو زيت ذرة رأس ثوم حزمة كزبرة خضراء ملح، بهار 2/1 ليمونة 4 كوب ماء الطريقة تقطع قمع الباميه وتغسل. يقشر الثوم وتغسل الكزبرة وتفرم ثم تدق الكزبرة مع سنين من الثوم والملح يقطع اللحم قطع متوسطة الحجم ويقلب في قدر مع قليل من الزيت على نار متوسطة. تغلى الماء وتضاف للحم ويضاف قليل من الملح والبهارات ويترك اللحم على نار هادئة حتى يستوي مع ملاحظة نزع الزفر عند ظهوره يحمى زيت الزيتون وتحمر الباميه وأسنان الثوم المتبقية. عند استواء اللحم، يرفع عن النار ويوضع في قدر نظيف ويضاف له الكزبرة المدقوقة والطماطم المقشرة والمفرومة أو صلصة الطماطم ويقلب الجميع قليلا على النار ثم يصب فوقها الباميه ويضاف إليها مرق اللحم بعد تصفيتها (تضاف كل المرقة أو جزء منها بحسب الرغبة، لمرقة كثيفة يضاف كوب أو اثنين من المرقة فقط). يضاف عصير نصف ليمونة أو دبس الرمان وتترك الباميه على النار حتى تنضج. تقدم ساخنة مع الرز
طبعا انا بعد الموضوع دة مكنش ينفع مجبش صور اطبآق بآمية
دى قرون البامية
و دى و هى ع النار
اقربت تستوى
|
|